Mediterrán spenótkrém leves görög joghurttal
2 – 4 fő részére elkészítés kb. 25 perc
nehézség: EGYSZERŰ
összetevők:
nehézség: EGYSZERŰ
összetevők:
- - Bakoma görög joghurt 180g
- - jégsaláta (vagy hagyományos)– kb fél fej
- - spenót – 120 g
- - olívaolaj – 2 evőkanál
- - nagy fiatal burgonya – 1 darab
- - Fokhagyma – 1-2 gerezd ízlés szerint
- - vöröshagyma – 1 db
- - zöldségleves alap – 500 ml
- - só – 1 késhegynyi
- - bors – 1 csipet
elkészítés:
Olívaolajon üvegesre megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát és a hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát. Pár másodpercig összepirítjuk és hagyjuk, hogy a burgonya kockák átvegyék a hagymás olíva olaj alap ízét. Majd felöntjük a zöldség leves alappal és kb. 7-8 percig főzzük, amíg a Burgonya megpuhul. Közben a megmosott spenótot és felaprított salátát fedő alatt megpároljuk kb. 4 perc alatt. Az így elkészült zöldeket össze turmixszoljuk sózzuk és borsozzuk, majd óvatosan elkeverjük a leves alappal és összeforraljuk. Forrón tálaljuk. Közepére egy evőkanál Bakoma görög joghurtot teszünk és leves gyönggyel vagy kenyérkockával díszítjük. Ha szereti spenótot, ezt ki kell próbálnia.