Brazzale
Az Olasz sajtkülönlegességeket gyártó Brazzale céget 1837-ben alapították. A ma is családivállalkozásként működő cég mára már Európa egyik meghatározó sajtkészítőjévé nőtt, mindamellett termékeiket ma is ugyan azzal a gondossággal, körültekintéssel készítik, mint 170 évvel ezelőtt.
Vicenzában található sajtmúzeumukban nyomon követhetjük az alapító család által készített legkiválóbb sajtok történelmét.
A sajt a család büszkesége, ennek megfelelően annak mindig tökéletesnek kell lennie a tradíciókhoz méltóan.
Grana Padano:
Eredet védett sajtkülönlegesség. Az Észak Olaszországból származó keménysajt kizárólag kiváló minőségű tehéntejből készül. Nem csupán a tej minősége, hanem a szarvasmarha állomány etetése is szabályozott. Az állomány friss fűvel és válogatott szálastakarmánnyal / szénával/ etethető. Végső formáját minimum 12 hónap érlelés után éri el, de van 18-24 hónapig érlelt változata is. Tésztaételekhez, szószokba, pizzára, halételekre,csőben sült zöldségekhez kiváló.
Parmigiano Reggiano (Parmezán):
Eredet védett sajtkülönlegesség. A Grana Padano hozhasonló olasz keményt sajt nevét a származási helyéről kapta: kizárólag a Párma – Reggio Emilia – Modenai térségből származó sajtot hívhatjuk Parmigiano Reggiano-nak. Nem csupána tej minősége, hanem a szarvasmarha állomány etetése is szabályozott. Az állomány frissfűvel és válogatott szálas takarmánnyal / szénával/ etethető. Végső formáját minimum 12 hónap érlelés után éri el, de van 18-24 hónapig érlelt változata is sajtkülönlegesség.
Gran Moravia:
A Brazzale a cég saját receptúrájú keménysajt különlegessége. Titkosreceptúra generációkon át öröklődött. Ízében lágyabb, kevésbé markáns, mint a Grana Padano vagy Parmigiano Reggiano, ezért a magyar íz világhoz sokkal közelebb áll. Kiválósalátákhoz, halételekhez, lasagnehoz, tészta ételekhez, sült húsokhoz. Bazsalikommal, olívaolajjal, fokhagymával keverve ízletes pestot készíthetünk tésztaételeinkhez vagy pirítóshoz.
Gran Moravia reszelt sajt:
A Gran Morávia reszelt sajt kizárólag frissen reszelt Grand Moravia felhasználásával készül védőgázas csomagolásban. Így megőrzi az eredeti sajt aromáját, zamatát.
Recept ajánlat: Pesto ala Genovese: