2024 május 11, szombat
   
Betű méret

Görögjoghurtos Lazac, leveles tésztában

grgjoghurtos_lazac_leveles_tsztban


hozzávalók:

 180g Bakoma Görög joghurt (1 kis pohár)
 lazacfilé bőr nélkül - 300g
 leveles tészta - 270g
 citrom bors - 2 teás kanál
 friss spenót levelek - 150g
 oliva olaj - 2 evőkanál
 Fokhagyma - 1 gerezd
 só, bors és szerecsendió - ízlés szerint
 tojás - 1 db


Elkészítés:

Spenótot  alaposan mossa meg és szárítás után vágja fel nem túl apróra. Öntsük az olajat a serpenyőbe, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és két csipet sót. Alaposan keverjük össze, és amikor az olaj már meleg adjuk hozzá a spenótot. Keverjük össze és pároljuk kb 7 percig a serpenyőben közepes lángon. Ez idő alatt, keverjük össze a Bakoma Görög  joghurtot a felvert tojást, adjunk hozzá a ½ teáskanál szerecsen diót (legjobb íz elérése érdekében, ha tudjuk a szerecsen diót  frissen reszeljük) és alaposan keverjük össze. A kész Görög joghurtos szószt öntsük a serpenyőbe a spenóthoz. Keverjük össze, és 2 percig kevergetés mellett süssük a serpenyőbe. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítsük. A leveles tészta kb ¾-ét, vágjuk fel négy egyenlő négyzetre és tegyük egy tepsibe, amit sütőpapírral béleljünk ki.  A megmaradt leveles tésztát vágjuk fel csíkokra ezt fogjuk majd a lazac tetejére tenni. A lazacot vágjuk fel négy egyenlő részre. Az felkockázott leveles tészta tetejére rátesszük először a görög joghurtos spenótot majd ráhelyezzük a lazacot  A lazacot ezután meghintjük citrom borssal és lefedjük a felcsíkozott leveles tésztával „rácsot” alkotva a lazac tetején. Süssük előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig.


Köret javaslat:
Párolt zöldségek 
Barna rizs

Jó étvágyat!

Nutkao_mogyorok


A Nutkao cég Olaszország második legnagyobb mogyorókrém gyártója. Családi vállalkozásként célkitűzésük, hogy a Nutkao termékek minőségével hódítsák meg a fogyasztókat. Ma már a világ 27 országában kaphatóak termékeik a fogyasztók legnagyobb megelégedésére. Gyáruk a legszigorúbb ISO 9001 és HACCP rendszereknek megfelelően  működik. A Nutkao mogyoró krémek különleges valódi „olaszos” mogyorós, csokoládés íz világukkal Magyarországon is igen hamar kedveltté váltak. Krémes, könnyen kenhető állagát és     mesés íz világát az egyedien összeválogatott magas minőségű összetevőknek köszönheti. 


 
 Jar400g
Nutkao 400g – 200g mogyorókrém
Magas mogyoró (13%) és kakaó (7%) tartalommal készül. Mégis a legontosabb, hogy az alapanyagok minősége is kiváló. Krémes állagát a konkurensektől eltérő receptúrával érik     el. Kevesebb hozzáadott cukrot tartalmaz, mint egyes konkurens termékek így még jobban  dominál a Mogyoró és Kakaó íz világa. Ajánljuk: palacsintába, sütemények készítéséhez, fánkhoz, kenyérre kenve. Süteményes receptekért látogasson el receptek menüpontba.

NUTKAOEXPO48pzCREAMSPREAD18g


Nutkao 400g - 200g „bicolore”
 
Ha valami igazán különlegesre vágyik akkor kóstolja meg a Nutkao Mogyoró és Tejes krémet egyben. Különleges magas mogyoró (13%) és kakaó (7%) tartalmú mogyorókrém és Tejes  Krém csodálatos házassága. Ajánljuk: palacsintába, sütemények készítéséhez, fánkhoz,   kenyérre kenve. Süteményes receptekért látogasson el receptek menüpontba.    Nutkaó 18g:
Rendkívül praktikus kiszerelésű mogyorókrém így tízóraira, uzsonnához, kirándulásra is elviheti kedvencét magával. 


 

Social Media Links

Who's Online

Oldalainkat 12 vendég böngészi

Keresés az oldalon