Görögjoghurtos Lazac, leveles tésztában
hozzávalók:
180g Bakoma Görög joghurt (1 kis pohár)
lazacfilé bőr nélkül - 300g
leveles tészta - 270g
citrom bors - 2 teás kanál
friss spenót levelek - 150g
oliva olaj - 2 evőkanál
Fokhagyma - 1 gerezd
só, bors és szerecsendió - ízlés szerint
tojás - 1 db
Elkészítés:
Spenótot alaposan mossa meg és szárítás után vágja fel nem túl apróra. Öntsük az olajat a serpenyőbe, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és két csipet sót. Alaposan keverjük össze, és amikor az olaj már meleg adjuk hozzá a spenótot. Keverjük össze és pároljuk kb 7 percig a serpenyőben közepes lángon. Ez idő alatt, keverjük össze a Bakoma Görög joghurtot a felvert tojást, adjunk hozzá a ½ teáskanál szerecsen diót (legjobb íz elérése érdekében, ha tudjuk a szerecsen diót frissen reszeljük) és alaposan keverjük össze. A kész Görög joghurtos szószt öntsük a serpenyőbe a spenóthoz. Keverjük össze, és 2 percig kevergetés mellett süssük a serpenyőbe. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítsük. A leveles tészta kb ¾-ét, vágjuk fel négy egyenlő négyzetre és tegyük egy tepsibe, amit sütőpapírral béleljünk ki. A megmaradt leveles tésztát vágjuk fel csíkokra ezt fogjuk majd a lazac tetejére tenni. A lazacot vágjuk fel négy egyenlő részre. Az felkockázott leveles tészta tetejére rátesszük először a görög joghurtos spenótot majd ráhelyezzük a lazacot A lazacot ezután meghintjük citrom borssal és lefedjük a felcsíkozott leveles tésztával „rácsot” alkotva a lazac tetején. Süssük előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig.
Köret javaslat:
Párolt zöldségek
Barna rizs
Jó étvágyat!