2024 május 12, vasárnap
   
Betű méret

Epres, diós, görögjoghurtos sütemény

epres_dis_torta
összetevők:

 Bakoma görög joghurt -  150 g
 cukor - 15 dkg
 Vaj (esetleg margarin) – 12,5 dkg 
 Tojás - 3 db
 vaníliás cukor - 1 tasak
 Búzaliszt - 28 dkg
 só - 1/4 teáskanál
 sütőpor - ½ tasak
 szódabikarbóna - 1/2 teáskanál
 fahéj - 1/2 teáskanál
 dió - 5 dkg
 eper – 25 dkg

 

Elkészítés:

2-3 szem epret félreteszünk a díszítéshez a többit felkockázzuk. Vágjuk apróra a diót, tegyük egy sütőlapra, és süssük kb. 5 percig sütőben 180 fokon. A vajat (vagy margarint) elkeverjük a cukorral és a tojással. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát és a fahéjat. 
Összekeverjük (csomómentesre!) a vajas és lisztes tálakban lévő összetevőket és hozzá adjuk a Bakoma görög joghurtot és elkeverjük. Végül hozzáadjuk a diót és megmosott és kockákra vágott epret. 
Óvatosan keverjük össze, hogy az eper ne nagyon törjön. Az elkészült tésztát öntsük formába. (akár cup cake formát is használhatunk) Előmelegített sütőben süssük kb. 1 órát 180 fokon. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral és díszítsük eper szeletekkel.

Nutkao_mogyorok


A Nutkao cég Olaszország második legnagyobb mogyorókrém gyártója. Családi vállalkozásként célkitűzésük, hogy a Nutkao termékek minőségével hódítsák meg a fogyasztókat. Ma már a világ 27 országában kaphatóak termékeik a fogyasztók legnagyobb megelégedésére. Gyáruk a legszigorúbb ISO 9001 és HACCP rendszereknek megfelelően  működik. A Nutkao mogyoró krémek különleges valódi „olaszos” mogyorós, csokoládés íz világukkal Magyarországon is igen hamar kedveltté váltak. Krémes, könnyen kenhető állagát és     mesés íz világát az egyedien összeválogatott magas minőségű összetevőknek köszönheti. 


 
 Jar400g
Nutkao 400g – 200g mogyorókrém
Magas mogyoró (13%) és kakaó (7%) tartalommal készül. Mégis a legontosabb, hogy az alapanyagok minősége is kiváló. Krémes állagát a konkurensektől eltérő receptúrával érik     el. Kevesebb hozzáadott cukrot tartalmaz, mint egyes konkurens termékek így még jobban  dominál a Mogyoró és Kakaó íz világa. Ajánljuk: palacsintába, sütemények készítéséhez, fánkhoz, kenyérre kenve. Süteményes receptekért látogasson el receptek menüpontba.

NUTKAOEXPO48pzCREAMSPREAD18g


Nutkao 400g - 200g „bicolore”
 
Ha valami igazán különlegesre vágyik akkor kóstolja meg a Nutkao Mogyoró és Tejes krémet egyben. Különleges magas mogyoró (13%) és kakaó (7%) tartalmú mogyorókrém és Tejes  Krém csodálatos házassága. Ajánljuk: palacsintába, sütemények készítéséhez, fánkhoz,   kenyérre kenve. Süteményes receptekért látogasson el receptek menüpontba.    Nutkaó 18g:
Rendkívül praktikus kiszerelésű mogyorókrém így tízóraira, uzsonnához, kirándulásra is elviheti kedvencét magával. 


 

Social Media Links

Who's Online

Oldalainkat 1 vendég böngészi

Keresés az oldalon