Epres, diós, görögjoghurtos sütemény
összetevők:
Bakoma görög joghurt - 150 g
cukor - 15 dkg
Vaj (esetleg margarin) – 12,5 dkg
Tojás - 3 db
vaníliás cukor - 1 tasak
Búzaliszt - 28 dkg
só - 1/4 teáskanál
sütőpor - ½ tasak
szódabikarbóna - 1/2 teáskanál
fahéj - 1/2 teáskanál
dió - 5 dkg
eper – 25 dkg
Elkészítés:
2-3 szem epret félreteszünk a díszítéshez a többit felkockázzuk. Vágjuk apróra a diót, tegyük egy sütőlapra, és süssük kb. 5 percig sütőben 180 fokon. A vajat (vagy margarint) elkeverjük a cukorral és a tojással. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát és a fahéjat.
Összekeverjük (csomómentesre!) a vajas és lisztes tálakban lévő összetevőket és hozzá adjuk a Bakoma görög joghurtot és elkeverjük. Végül hozzáadjuk a diót és megmosott és kockákra vágott epret.
Óvatosan keverjük össze, hogy az eper ne nagyon törjön. Az elkészült tésztát öntsük formába. (akár cup cake formát is használhatunk) Előmelegített sütőben süssük kb. 1 órát 180 fokon. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral és díszítsük eper szeletekkel.