Görögjoghurtos göngyölt padlizsán
hozzávalók:
- Bakoma görög joghurt 180g
- padlizsán – 1 -2 db. (kb 500g)
- túró – 200 g
- feta sajt - 70 g
- paradicsom - 2 -3 db
- fokhagyma – 1 -2 gerezd ízlés szerint
- apróra vágott mentalevél - 1-2 evőkanál
- szárított (vagy friss) oregánó - 1 teáskanál
- só, bors - ízlés szerint
- olívaolaj - 2-3 evőkanál
Elkészítés:
A padlizsánt nem túl vastag hosszúkás szeletekre vágjuk. Megszórjuk sóval és bekenjük az oliva olajjal majd félretesszük állni. A paradicsomot nem túl vastag szeletekre vágjuk és félretesszük. Elkészítjük a krémet. A túrót a feta sajttal áttörjük egy villával, majd hozzá adjuk a Bakoma görög joghurtot és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, apróra vágott mentát, oregánot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Grill serpenyőben alacsony lángon a padlizsán szeleteket barnásra grillezzük. Az így elkészült padlizsán szeleteket kiterítjük és ráhelyezzük a szeletelt paradicsomot és az elkészült krémet majd óvatosan felgöngyöljük. Tetejét friss mentalevéllel díszíthetjük.