Padlizsánsaláta
ÍRTA: STREET KITCHEN - 2016-06-13 09:51
Nektek is megvan az, amikor bementek a török kajáldába és a gyros mellé kikéritek a kedvenc padlizsánsalátátokat? Hát azt kell mondanunk, hogy pofonegyszerű házilag előállítani és Zé ezt most meg is mutatja nektek. 1-2-3 padlizsánsalira fel!
Hozzávalók:
- 3 db padlizsán
- 7 gerezd fokhagyma
- 5 dl görög joghurt
- Kb. 1-2 ek olívaolaj
- 1/2 db citrom
- 1/2 tk őrölt koriander
- 1/2 tk őrölt római kömény
- 1 csokor friss petrezselyem
- Só, bors
A padlizsánt egy centis kockákra vágjuk és 6 gerezd fokhagymával együtt, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk és vékonyan meglocsoljuk kb. 1-2 evőkanál olívaolajjal. 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Miután kissé kihűlt, egy keverőtálban hozzáreszelünk 1 gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a joghurtot, citromlét, 1 csipet sót, borsot, koriandert, római köményt, aprított petrezselymet és 1 evőkanál olívaolajat. Alaposan összeforgatjuk és végül pirított pisztáciával és aprított petrezselyemmel tálaljuk.