Párolt brokkoli feta sajttal és görögjoghurtos öntettel
hozzávalók:
- Bakoma görög joghurt 180g
- Brokkoli – kb 500 g
- feta sajt- 200 g
- majonéz - 3 evőkanál
- Hámozott napraforgómag - 150 g
- fokhagyma – 1 -2 gerezd ízlés szerint
- apróra vágott mentalevél - 1-2 evőkanál
- szárított (vagy friss) oregánó - 1 teáskanál
- só, bors - ízlés szerint
- olívaolaj - 2-3 evőkanál
Elkészítés:
nehézség: egyszerű
A brokkolit szétszedjük és megpároljuk. A napraforgó magot száraz serpenyőben megpörköljük. A feta sajtot kockákra vágjuk. A majonézt alaposan elkeverjük a Bakoma görög joghurttal. A brokkoli virágokat egy tálra helyezzük, megszórjuk a feta sajttal majd a görögjoghurtos öntettel végül a pirított napraforgó maggal. Fogyaszthatjuk melegen és hidegen is.