2024 május 12, vasárnap
   
Betű méret

Görög joghurtos farfalle mediterrán csirkemell csíkokkal.

gjfmcs
hozzávalók 4 fő részére:

  • Bakoma görög joghurt 180g
  • közepes cukkini - 1 darab
  • farfalle tészta - 400-500 gramm
  • csirkemell filé– 500g
  • vöröshagyma - 1 fej
  • szárított oregánó - 1/2 tk
  • szárított bazsalikom - 1/2 tk
  • gerezd fokhagyma - 2 db
  • őrölt római könyék- ½ tk
  • pirospaprika – ½ tk
  • friss menta – 8-12 levél tálaláshoz
  • Parmezán vagy grana padano sajt - 4 evőkanál
  • só, bors - ízlés szerint
  • olívaolaj - 2 evőkanál
  • étolaj

 

Elkészítés: 30 perc

nehézség: egyszerű

A piros paprikát, őrölt római köményt, 1 gerezd préselt fokhagymát és egy csipet fekete borsot 2 evőkanál olíva olajjal elkeverjük. Az így kapott pácban a felcsíkozott és sózott csirkemell filét kb 15 percig állni hagyjuk. Majd grill serpenyőben megpirítjuk.

Amíg a csirke pácolódik, oda készítjük a Farfalle tésztát és sós vízben al dente állagúra megfőzzük.

Közben egy serpenyőben kevés étolajon a felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Kicsit félrehúzzuk, és hozzá adjuk az oreganót, 1 gerezd préselt fokhagymát és a bazsalikomot. A cukkinit megmossuk (hámozni nem kell!) lereszeljük és szintén hozzá adjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Közepes hőmérsékleten kb. 3 percig pároljuk. Hozzá adjuk a Bakoma Görög joghurtot kevergetés mellett még 2-3 percig pároljuk.

Az így kapott szószban a főtt Farfalle tésztát megforgatjuk, és egy tálra helyezzük. kb 1 evőkanál reszelt sajttal megszórjuk, rátesszük a csirkét és menta levéllel díszítjük.

Tipp: ha szeretjük az intenzívebb fokhagymás ízt a szószhoz 1 helyett 2 gerezd préselt fokhagymát is adhatunk.

Nutkao_mogyorok


A Nutkao cég Olaszország második legnagyobb mogyorókrém gyártója. Családi vállalkozásként célkitűzésük, hogy a Nutkao termékek minőségével hódítsák meg a fogyasztókat. Ma már a világ 27 országában kaphatóak termékeik a fogyasztók legnagyobb megelégedésére. Gyáruk a legszigorúbb ISO 9001 és HACCP rendszereknek megfelelően  működik. A Nutkao mogyoró krémek különleges valódi „olaszos” mogyorós, csokoládés íz világukkal Magyarországon is igen hamar kedveltté váltak. Krémes, könnyen kenhető állagát és     mesés íz világát az egyedien összeválogatott magas minőségű összetevőknek köszönheti. 


 
 Jar400g
Nutkao 400g – 200g mogyorókrém
Magas mogyoró (13%) és kakaó (7%) tartalommal készül. Mégis a legontosabb, hogy az alapanyagok minősége is kiváló. Krémes állagát a konkurensektől eltérő receptúrával érik     el. Kevesebb hozzáadott cukrot tartalmaz, mint egyes konkurens termékek így még jobban  dominál a Mogyoró és Kakaó íz világa. Ajánljuk: palacsintába, sütemények készítéséhez, fánkhoz, kenyérre kenve. Süteményes receptekért látogasson el receptek menüpontba.

NUTKAOEXPO48pzCREAMSPREAD18g


Nutkao 400g - 200g „bicolore”
 
Ha valami igazán különlegesre vágyik akkor kóstolja meg a Nutkao Mogyoró és Tejes krémet egyben. Különleges magas mogyoró (13%) és kakaó (7%) tartalmú mogyorókrém és Tejes  Krém csodálatos házassága. Ajánljuk: palacsintába, sütemények készítéséhez, fánkhoz,   kenyérre kenve. Süteményes receptekért látogasson el receptek menüpontba.    Nutkaó 18g:
Rendkívül praktikus kiszerelésű mogyorókrém így tízóraira, uzsonnához, kirándulásra is elviheti kedvencét magával. 


 

Social Media Links

Who's Online

Oldalainkat 9 vendég böngészi

Keresés az oldalon