Görög joghurtos farfalle mediterrán csirkemell csíkokkal.
hozzávalók 4 fő részére:
- Bakoma görög joghurt 180g
- közepes cukkini - 1 darab
- farfalle tészta - 400-500 gramm
- csirkemell filé– 500g
- vöröshagyma - 1 fej
- szárított oregánó - 1/2 tk
- szárított bazsalikom - 1/2 tk
- gerezd fokhagyma - 2 db
- őrölt római könyék- ½ tk
- pirospaprika – ½ tk
- friss menta – 8-12 levél tálaláshoz
- Parmezán vagy grana padano sajt - 4 evőkanál
- só, bors - ízlés szerint
- olívaolaj - 2 evőkanál
- étolaj
Elkészítés: 30 perc
nehézség: egyszerű
A piros paprikát, őrölt római köményt, 1 gerezd préselt fokhagymát és egy csipet fekete borsot 2 evőkanál olíva olajjal elkeverjük. Az így kapott pácban a felcsíkozott és sózott csirkemell filét kb 15 percig állni hagyjuk. Majd grill serpenyőben megpirítjuk. Amíg a csirke pácolódik, oda készítjük a Farfalle tésztát és sós vízben al dente állagúra megfőzzük. Közben egy serpenyőben kevés étolajon a felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Kicsit félrehúzzuk, és hozzá adjuk az oreganót, 1 gerezd préselt fokhagymát és a bazsalikomot. A cukkinit megmossuk (hámozni nem kell!) lereszeljük és szintén hozzá adjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Közepes hőmérsékleten kb. 3 percig pároljuk. Hozzá adjuk a Bakoma Görög joghurtot kevergetés mellett még 2-3 percig pároljuk. Az így kapott szószban a főtt Farfalle tésztát megforgatjuk, és egy tálra helyezzük. kb 1 evőkanál reszelt sajttal megszórjuk, rátesszük a csirkét és menta levéllel díszítjük. Tipp: ha szeretjük az intenzívebb fokhagymás ízt a szószhoz 1 helyett 2 gerezd préselt fokhagymát is adhatunk.